Megújult a Lupa Beach


A Kopaszi-gát újjáépítése után a Viastein egy másik közösségi téren végzett munkájával is bizonyította: az emberek igényeihez szabott terekben és felületekben gondolkodik. Ez a tér pedig a LUPA, pontosabban a Lupa Beach megújult, kibővített és már a látogatók számára is nyitott félszigete, az új Viastein Sétány. A sajtó munkatársai számára Gerendai Károly, a LUPA megálmodója és Balázs Attila, a Viastein ügyvezetője személyesen mutatta be a Magyarországon egyedülálló, 2000 m²-en térkövezett homokos földnyelv szépségét és kényelmét.

Ez az egyediség a természeti adottságokon kívül a hangulatra is igaz. Az eddig is közkedvelt pihenési és szórakozási lehetőségek most továbbiakkal bővültek. Természetesen új építészeti megoldásokból sincs hiány: árnyas pihenőkkel gazdagodott a félsziget, amelyek nemcsak stílusos találkozási és tájékozódási pontot nyújtanak, de a térkőváltások ritmusa már messziről láthatóvá teszi a beach clubok bejáratát.

Egyedi felületkezelési technológiánknak köszönhetően térköveink strapabíróak és ellenállóak a szennyeződésekkel szemben. Ezt nem is tesztelhetnénk jobban, mint a Lupa Beach egész nyáron forgalmas strandján. Az itt alkalmazott térkövek színvilága természetesen illeszkedik a hely hangulatához, és a szokatlan, egyhangúságot megtörő mozaikos színátmenet lehetőséget ad a különböző színek együttes bemutatására is. Persze nemcsak az ide látogatókra gondoltunk – az új, prémium minőségű térkőburkolat kisteherautóval is járható felület, ami nagyban megkönnyíti a szórakozóhelyek üzemeltetését.A Viasteinnél szeretjük újjávarázsolni az otthonokat, kerteket – de arra is büszkék vagyunk, ha a nagyközönség számára tudunk létrehozni valami újat. A Viastein Sétány jóvoltából most mindenki testközelből tapasztalhatja meg a hazánkban egyedinek számító 1x1 méteres, 10cm vastagságú „Grando” térköveink szépségét és tartósságát. De a legjobban annak örülünk, ha azt láthatjuk: az emberek birtokba veszik és élvezik a munkánkat. Végül is, ezért csináljuk.


www.viastein.hu
meghivo@viastein.huIt appears you don't have a PDF plugin for this browser. No biggie... you can click here to download the PDF file.

2018.04.05. 20:38

180 új munkahelyet teremt a Biharkeresztesen átadott térkőgyár

Magyarországon és Európában is egyedülálló térkőgyárat adtak át csütörtökön Biharkeresztesen a Viastein Kft. ünnepségén, amelyen a cég térkőgyárának felavatása mellett elhelyezték az új térkőnemesítő üzemcsarnok alapkövét. A Viastein Kft. 2010-ben alakult, a 100%-ban magyar tulajdonú Bayer Construct cégcsoport tagjaként, mely cégek együttműködésének keretében


jelentős fejlesztéseket hajtanak végre a biharkeresztesi ipari park területén.


A Viastein Kft. komplex fejlesztései elősegítik a régió fejlődését, előmozdítják a térség felzárkózását és pozitív hatást gyakorolnak a foglalkoztatásra.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter az ünnepségen kiemelte,Magyarország Európa legversenyképesebb beruházási övezete.A Viastein Kft. 8,9 milliárd forintból építi meg az új gyárrészleget, amelyben


180 új munkahelyet hoz létre.


A magyar kormány 2,18 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a beruházáshoz.
Vitányi István (Fidesz-KDNP) a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében emlékeztetett: a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési ciklusban a támogatások 60 százalékát gazdaságfejlesztésre használják.A bihari térségben másfél milliárd forintot fordítanak az ipari parkok fejlesztésére, többek között a biharkeresztesire, amely 400 millió forintot kap.


Balázs Attila, a Viastein Kft. ügyvezetője elmondta, a tavaly nyáron próbaüzemben megkezdett térkőgyártás egyedülálló Európában, merta legmodernebb technológiával végzik.


A gyár csarnoképületében térkövek, szegélyek, blokkok, illetve nagyméretű lapok, kétrétegű vagy homogén szerkezetű termelése folyik. Maximális éves kapacitása 900.000 nm.

A fejlesztés második ütemében épülő térkőnemesítő üzem után a harmadikban előre gyártott épületelemeket gyártó részleget helyeznek üzembe 2020-ra.


A teljes beruházás 13,5 milliárd forintba kerül, és 240 munkahelyet teremt.
Szijjártó Péter hangoztatta: a befektetések szempontjából fontos, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa, emellett az Európai Unióban itt a legalacsonyabb - egyszámjegyű - a társasági adó. Hozzátette:


az elmúlt nyolc évben 750 ezer új munkahely jött létre, aki tehát akar, annak van lehetősége dolgozni.

Elmondta, a magyar gazdaság az elmúlt években új dimenzióba került, az ország közel áll a teljes foglalkoztatottsághoz.2010-ben 12 százalékos volt a munkanélküliség, ami országosan 3,8 százalékra, a bihari térségben is 5 százalék alá csökkent.

A gazdaság növekedési üteme 4 százalék, amit a következő években is szeretnének megtartani. Az új munkahelyek, a kiszámítható jövedelem segíti itthon tartani azokat, akik munkát keresve hagynák el az országot – mondta a külügyminiszter.A nagy multinacionális cégek mellé kezdenek felnőni a magyar tulajdonú vállalatok is, amelyek képesek a nemzetközi piacokon is megállni a helyüket- tette hozzá.